logo

  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

  ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

 

ΔΩΡΕΑΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

8005000017

Επίσημη επίσκεψη του Ο.Α.Ε.Π. στη Μόσχα για υπογραφή Ελληνορωσικού Μνημονίου Συνεργασίας.

 

115-moscow003Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) αποτελούμενη από το Γενικό Διευθυντή κ. Βασίλη Λάζαρη, τον Ειδικό Σύμβουλο Δρ Κλέαρχο Ευστρατόγλου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου βρέθηκε στη Μόσχα καλεσμένη του νεοσύστατου ρωσικού οργανισμού EXIAR, o οποίος διοργάνωσε το πρώτο του συνέδριο για τις «διεθνείς πρακτικές και τους νέους ορίζοντες» στις ασφαλίσεις των εξαγωγών, από κοινού με τη ρωσική εξαγωγική τράπεζα Vnesheconombank. Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα γραφεία του EXIAR, όπου οι τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού ΟΑΕΠ (ECIO: Export Credit Insurance Organization) συναντήθηκαν και συζήτησαν διεξοδικά με τρεις εκπροσώπους του EXIAR, και ειδικότερα, με τους κ.κ. Mikhail KARYAKIN (First Deputy CEO-Member of the Board), Konstantin AKSENOV (Head of Commercial and Customer Relations Department) και Alexei TYUPANOV (Deputy Head of Commercial and Customer Relations Department). Εκτός από την ενημέρωση και των δύο πλευρών για την οργάνωση και λειτουργία των ΟΑΕΠ Ελλάδος και Ρωσίας, το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η διερεύνηση τρόπων συνεργασίας σε διάφορους τομείς μεταξύ των αντίστοιχων οργανισμών (ECIO – EXIAR).

Επίσης συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία προετοιμασίας για τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών. Το μνημόνιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή εμπορικών πληροφοριών, συνεργασία από πλευράς νομικών υπηρεσιών σε περίπτωση που υπάρχουν αποζημιώσεις στη ρωσική αγορά και διεύρυνση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

"Οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα αυξημένες τη φετινή χρονιά σε ποσοστό γύρω στο 40% σε σχέση με πέρυσι, με το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι οι εξαγωγές γουναρικών και ο ΟΑΕΠ μπορεί να ασφαλίσει αυτές τις εξαγωγικές πιστώσεις για τη ρωσική αγορά δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες εξαγωγείς να απευθυνθούν σε μια μεγάλη, δυναμική αγορά, όπως η ρωσική, χωρίς να έχουν το φόβο της υπερημερίας ή της αφερεγγυότητας από τους Ρώσους αγοραστές", δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Λάζαρης, προαναγγέλλοντας διαρκώς μεγαλύτερη ενεργοποίηση του Οργανισμού στη ρωσική αγορά.

"Για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο τις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις θέλουμε να ανοίξουμε τη ρωσική αγορά, να προσφέρουμε περισσότερες εμπορικές πληροφορίες για τους Ρώσους αγοραστές για να έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε μεγαλύτερα πιστωτικά όρια στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις", κατέληξε ο κ.Λάζαρης δηλώνοντας αισιόδοξος για τις περαιτέρω προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Η διεξαγωγή του Συνεδρίου ήταν τέλεια οργανωμένη και πολύ επιτυχής, με συμμετοχή 300 Συνέδρων και με αρκετούς Ρώσους και ξένους ομιλητές, ενώ στα πλαίσια ερωτήσεων και παρεμβάσεων, έγινε παρέμβαση και από τους εκπροσώπους της Ελλάδος. Τα θέματα ήταν σχετικά με τις εξαγωγικές Πιστώσεις σε επίπεδο ασφάλισης αλλά και χρηματοδότησης. Επισημάνθηκε το κατά πόσο οι Οργανισμοί εξαγωγικών Πιστώσεων συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της οικονομικής κρίσης , παρουσιάστηκε η εξαγωγική πολιτική της Ρωσίας καθώς και ο τρόπος λειτουργίας και τα προϊόντα που παρέχει ο EXIAR.

 115-moscow005

 

 
logoΕγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα νέα προγράμματα και τα τελευταία νέα του ΟΑΕΠ
 Διεύθυνση

Κεντρικά Γραφεία
Πανεπιστημίου 57,10564 Αθήνα
Τ: +30 (211) 9966200 - (210) 3310017
F: +30 (210) 3244074
 
Γραφεία Θεσσαλονίκης
Πολυτεχνείου 51 & Β.Ουγκώ, 546 25
Τ: +30 (2310) 548718
F: +30 (2310) 548762
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.