Οι προοπτικές στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Λιβύης, αναδείχθηκαν στην πρώτη επιχειρηματική αποστολή της Ελλάδας στην Λιβύη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 και στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ Γρηγόρης Σταματόπουλος συμμετείχε στην επίσκεψη της επιχειρηματικής αποστολής, μαζί με τον Υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Σμυρλή, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη καθώς και αντιπροσωπεία 14 ελληνικών επιχειρήσεων.

Από την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε πολλούς οικονομικούς τομείς, γεγονός που θα βοηθήσει την διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 58 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και λιβυκών επιχειρήσεων οι οποίες αφορούσαν τους κλάδους των υποδομών, κατασκευών, ενέργειας και ΑΠΕ, βιομηχανικών προϊόντων, υπηρεσιών υγείας και φαρμάκου.

Αναλυτές διεθνών αγορών αναμένουν ότι θα παρουσιαστεί αυξημένο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση εξαγωγών και άμεσων ξένων επενδύσεων στην Λιβύη μετά την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης.